Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dag van de Oogst

6 augustus van 10:00 - 17:00

Gratis
Dag-van-de-oogst-Orvelte-Drenthe

Dag van de Oogst

Welkom bij de Dag van de Oogst in Orvelte, Drenthe! Op deze bijzondere dag worden de traditionele oogstfeesten gevierd en kunnen bezoekers de rijke agrarische geschiedenis van deze regio ontdekken.

De dag van de oogst is al jaren een begrip in Orvelte. De rogge op de Noordes wordt gemaaid met de zeis en nostalgische tractoren en vervolgens met paard en wagen naar het dorp gereden. De authentieke dorsmachine staat klaar om de rogge te dorsen. De vrouwen van de dorsers staan klaar met hun wafelijzers om van het eindproduct de befaamde spekdikkens te bakken.

Een dag vol activiteiten met ambachten, demonstraties, muziek en vertier. De ambachtelijke activiteiten vinden plaats op de grote weide aan het melkwegje tegenover het voormalige zuivelfabriekje. Tevens is rondom het dors gebeuren een leuke streek-ambachtenmarkt opgesteld. Op de Brink is een Orveltermarkt met de leukste kramen en een heerlijk terras met muziek. Voor de liefhebbers zijn oude tractoren te bewonderen nadat zij terug zijn van hun tractor toertocht.

De toegang is gratis en het belooft een fantastische dag te worden. Je mag zelfs mee dansen met de klompendans.

De Dag van de Oogst is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het boerenleven en de agrarische geschiedenis van Drenthe. Kom langs en geniet van de sfeer, de activiteiten en de gezelligheid van dit bijzondere evenement. Of je nou alleen komt, met je gezin of met een groep vrienden, er is voor iedereen iets te beleven op de Dag van de Oogst in Orvelte.

Tot ziens in Drenthe!

Geniet ook op één van de vele terrasjes van heerlijke lekkernijen, zoals bij bijvoorbeeld De Drentse Heerlijkheid direct gelegen aan de Brink in Orvelte. Hier geniet je van een lekkere kop koffie, appeltaart en verschillende lunchgerechten waar je Drenthe in terug proeft. Reserveren is niet verplicht.

Gegevens

Datum:
6 augustus
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
www.hetbrokantien.nl

Organisator

Het Brokantien
Telefoon:
06-41025696
E-mail:
hetbrokantien@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Brink Orvelte
Orvelte
Orvelte, Drenthe 9441PJ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie